JazzUP Sea Fest On Tour: muzică live și ateliere artistice pentru copii Pe Faleză, La Foișor, în Tulcea

În data de 3 august 2024, Asociația Culturală CultART aduce Pe Faleză, La Foișor, două evenimente culturale de excepție: JazzUP Sea Fest On Tour și JazzUP Young On Tour. Aceste manifestări culturale, cofinațate de Primăria Municipiului Tulcea, își propun să transforme orașul într-un hub artistic vibrant, oferind publicului larg acces gratuit la concerte live și ateliere de educație muzicală pentru copii.

JazzUP Young On Tour se concentrează pe educația muzicală a copiilor și tinerilor, oferind ateliere interactive, sesiuni de mentorat cu artiști consacrați și oportunități de performance live. Scopul acestui proiect este de a inspira și cultiva noi talente muzicale, contribuind la dezvoltarea unei noi generații de muzicieni în județul Tulcea și în țară.

JazzUP Sea On Tour, pe de altă parte, aduce în scena locală concerte de muzică live autentice și conectează artiști de renume internațional cu comunitatea tulceană. Evenimentul din data de 3 august prezintă un concert memorabil susținut de Marta Popovici Quartet, ce va încânta publicul cu un mix autentic de jazz modern și fusion.

“JazzUP Sea Fest On Tour este o inițiativă culturală menită să aducă arta și muzica aproape de comunități, transformând spații publice emblematice în scene vibrante de creație și inspirație. Continuând succesul JazzUP Sea Fest din Constanța, ne-am dorit să extindem aceste manifestații artistice în toată regiunea Dobrogei, demonstrând că muzica unește oamenii și-i conectează cu rădăcinile lor culturale locale. Suntem recunoscători Primăriei Tulcea că s-a alăturat misiunii noastre de a oferi publicului larg manifestări culturale de înaltă ținută, accesibile tuturor, dar și reprezentanților acesteia care ne-au îndrumat exemplar” declară Valentin Ștefan Ștefăniță, președintele Asociației Culturale CultART și fondatorul conceptului JazzUP.

Aventura culturală JazzUP ajunge în Tulcea, după 10 reprezentații în Județul Constanța

Asociația Culturală CultART a dat startul seriei de manifestări culturale cu JazzUP Sea Fest, desfășurat în Constanța între 17-21 iulie. Acest eveniment a transformat orașul într-un epicentru de muzică live, îmbinând armonios jazz-ul clasic cu fusion și experiențial. După succesul din Constanța, festivalul s-a extins cu JazzUP Sea Fest On Tour, în perioada 23-28 iulie, aducând arta și muzica în diverse locații din județul Constanța, respectiv Murfatlar, Istria, Năvodari, Ovidiu sau Eforie.

După zece reprezentații culturale de excepție la nivel de județ, călătoria culturală ajunge în Tulcea, având următorul program:

JazzUP Young On Tour – 3 august 2024 – ateliere interactive și sesiuni de mentorat pentru copii, pe faleză, La Foișor

În intervalul orar 11:00 – 14:00 și 16:00 – 18:00, părinții și copiii sunt invitați să descopere o serie de ateliere captivante și educative, respectiv:

A1: Atelier de instrumente – Dragoș Uretyan și Anca Petrescu vor explora cu cei mici diverse instrumente muzicale și-i vor învăța tehnicile de bază;

A2: Atelier de actorie – Răzvan Gherasim împărtășește din secretele teatrului și susține module de interpretare și expresivitate scenică;

A3: Atelier de canto – Mircea Băjenaru perfecționează tehnici vocale și îmbunătățește expresivitatea emoțiilor prin muzică;

A4: Atelier de pictură – Sonia Mihăilescu introduce copiii în universul fascinant al culorilor;

A5: Atelier de muzică –Sabin Laviniu susține workshop-uri interactive în care prezintă participanților diverse stiluri muzicale;

A6: Atelier de dans –Sas Marian și Badea Cristina vor crea coregrafii spectaculoase, pline de energie, împreună cu cei prezenți.

  • Top of Form
  • Bottom of Form

JazzUP Sea Fest On Tour – 3 august 2024 – concert Marta Popovici Quartet, pe faleză, La Foișor

Începând cu ora 18.00, tulcenii sunt invitați la un concert spectaculos susținut de Marta Popovici Quartet, format din Marta Popovici (solistă) Andrei Petrache (pian și compoziție), Mike Alex (bas/contrabas) și Gabi Matei (percuție). Concertul prezintă un repertoriu de jazz modern și fusion, oferind o experiență muzicală inovatoare și captivantă, prezentă deja pe multe scene ale festivalurilor naționale și internaționale.

Așadar, JazzUP Sea Fest On Tour și JazzUP Young On Tour sunt mai mult decât simple festivaluri – sunt motoare de transformare culturală pentru municipiul Tulcea.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați pagina evenimentului pe www.jazzup.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *